T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ŞİŞLİ - Saadet Özel Eğitim Meslek Okulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz hakkında bilgi.

Okulumuzun açılması ile ilgili ilk girişim Şişli Rehberlik Araştırma Merkezi müdürü

Saadet YILMAZER'in çabalarıyla velilerin bir araya gelip, Aralık 1989 yılında Şişli rehberlik Araştırma Merkezi Özel Eğitime Muhtaç Çocuklara Yardım Derneğini kurmalarıyla başlamıştır.

            Hürriyeti Ebediye İlköğretim okulu bünyesinde; okulun konferans salonunda Şişli R.A.M. Özel eğitime muhtaç çocuklara yardım derneği tarafından tadilat yapılarak, 3 sınıf halinde "Pilot Özel Sınıflar 2 projesi" olarak Eğitim-Öğretime başlamıştır. "Pilot Özel Sınıflar" projesinin resmi açılışı 06/01/1992 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Köksal TOPTAN tarafından yapılmıştır.

            Hürriyeti Ebediye İlköğretim okulu bünyesinde açılan pilot özel sınıflar projesi Milli Eğitim Bakanlığının 22/06/1992 tarih ve 1584 sayılı emirleri ile "Şişli Eğitilebilir Çocuklar İlkokulu" adını alarak müstakil okul olmuştur. 1993 yılında Şişli R.A.M. özel eğitime muhtaç çocuklara yardım derneği tarafından okul bahçesinde prefabrik bina yapılarak ilkokulu bitirmiş öğrenciler için meslek okulu açılmıştır. Bakanlığımızca özel eğitim okul isimlerinin herhangi bir engeli çağrıştırmayacak şekilde değiştirilmesi kararı ile okulun ismi Saadet Anaokulu ilkokulu ve Meslek okulu olmuştur.

            Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim genel müdürlüğünün emirleri ile aynı bahçe içerisinde bulunan Hürriyeti Ebediye İlköğretim okulu binası 1998-1999 öğretim yılında kademeli olarak Saadet Anaokulu-İlkokulu ve meslek okuluna tahsis edilmiştir. Hürriyeti

Ebediye ilköğretim okulu, Saadet Anaokulu, İlkokulu ve Mesleki Eğitim Merkezine geçmiştir.

            4306 sayılı kanun ile zorunlu temel eğitimin 8 yıla çıkması nedeni ile okulun adı ve statüsü değişerek "Saadet İlköğretim Okulu ve Mesleki Eğitim Merkezi" olmuştur.

            Şişli R.A.M. Özel eğitime muhtaç çocuklara yardım derneği 1997 yılında feshedilerek, yerine İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Dayanışma Vakfı (İZEV) kurulmuştur. İZEV öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim-öğretim görebilmesi için maddi ve manevi desteklerini sürdürmüştür.

            Öğrenci sayısının artması ile ihtiyacı karşılayamayan prefabrik bina kaldırılarak, yerine ERBEŞ ailesi tarafından yaptırılan, Mesleki Eğitim Merkezi ve Okul öncesi öğrencilerinin eğitim-öğretim gördüğü ek bina 11 Mayıs 2002 tarihinde hizmete açılmıştır. Öğrencilerimize spor yapma imkanı sağlamak amacı ile İZEV Yönetim Kurulu Üyesi olan ELHADEF Ailesi tarafından yemekhane binasının çatısı kaldırılarak yarı açık spor salonu yaptırılmıştır.

            Okul binamız İl Özel İdaresi tarafından İSMEP  kapsamında güçlendirmeye alınarak, 2011 yılı Haziran ayında yıkılarak yeniden yapılması için CEB-WB04-YAPIM-24 İhale paket no ile Can İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine verilmiştir. 09/08/2011 tarihi itibarı ile inşaata başlanmış olup hala devam etmektedir. İnşaatın Eylül 2012 tarihinde teslimi planlanmıştır.

            2012 yılı haziran ayında Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması ve ilkokul ortaokul olarak kurumların ayrılması sebebi ile Saadet Özel Eğitim İlkokulu, Saadet Özel Eğitim Ortaokulu ve Saadet Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi olarak 3 bölüme ayrılarak okulun ismi değişmiştir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.02.2013 - Güncelleme: 17.02.2022 21:20 - Görüntülenme: 3496
  Beğen | 2  kişi beğendi

Etiketler :
Tarihçe,